Hogyan lehet megtisztítani a csapadékvizet?

Köztudott, hogy a csapadékvíz a növényeknek nagyon jó, de emberi fogyasztásra nem alkalmas. A csapadékvizek gyűjtése, tisztítása komoly szakértelmet igénylő feladat, de a felelős vízgazdálkodásba ez is beletartozik, hogy ne hagyjuk ezt a vizet sem elveszni. A csapadékvízzel kapcsolatos feladatokról, víztisztítási eljárásokról lesz szó ebben a cikkben.

Egy felmérés szerint a magyar munkavállalók tartós változásokra számítanak a foglalkoztatásban

A koronavírus-járvány hatására tartós változásokra számítanak a foglalkoztatásban a magyar munkavállalók, akik egyre fontosabbnak tartják a munkahelyük biztonságát, amelyért áldozatokra is hajlandóak, ám a többség ennél is előbbre helyezi a bérszínvonal megőrzését – derül ki a Randstad Workmonitor 34 országban, köztük Magyarországon végzett átfogó kutatásából. 

Mit kell tudni karikagyűrű-választás előtt?

Karácsonykor megkérték a kezed és úgy érzed, hogy lassan ideje elkezdeni szervezni az esküvőt? Lehet, kicsit szűk lesz az időkeret, de a legfontosabbakat érdemes mielőbb elintézni, akárcsak az egyedi ötletek megvalósítását, hiszen enélkül biztosan kicsúsztok az időből. A karikagyűrű kiválasztása méltatlanul a lista végére csúszik, pedig az egyik legfontosabb eleme az esküvőnek. Lássuk, hogy mit […]

Izer Norbert: a munkáltatói adók eltörlése 117 ezer dolgozó munkájának a megtartását segítette

Mintegy 117 ezer turizmusban, szabadidő-ágazatban dolgozó munkájának megtartását segítette az adóelengedés tavaly novemberben – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Novák Katalin: újabb szintre lépett az otthonteremtés a januártól bevezetett intézkedésekkel

Újabb szintre lépett a családtámogatás és az otthonteremtés a januártól bevezetett intézkedésekkel, amelyeknek köszönhetően az új otthont keresők mellett azok is segítséget kapnak, akik nem szeretnének költözni – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Közel háromszázezer fiatal munkavállalót érintene a személyijövedelemadó-mentesség

A munkaügyi statisztikák szerint 288 ezer fiatalt érintene a legújabb kormányzati terv, a 25 évesnél fiatalabb munkavállalókat majdan megillető személyijövedelemadó-mentesség – írta szombati számában a Magyar Nemzet, amelynek Honyek Péter adószakértő, a PwC Magyarország szakembere nyilatkozott a témáról.

A brexit nem feltétlenül jelenti a hazai áron igénybe vehető roaming megszűnését

Már nem vonatkoznak a roaming és nemzetközi hívások díjának maximálására vonatkozó szabályok az Egyesült Királyságra, ami 2020. december 31-e óta nem az Európai Unió része, így harmadik országnak minősül. Ettől függetlenül a szolgáltatók dönthetnek úgy, hogy megtartják az eddigi feltételeket.