Rekordforgalmat vár a debreceni reptér

Gazdaság

Százezredik utasát köszöntötte a repülőtér szeptember 1-jén. Ez a Xanga cégcsoport vezetője, Herdon István szerint azért nagy eredmény, mert ugyanezt a számot tavaly körülbelül két héttel később tudták csak elérni. A Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorában elmondta, a tervek szerint alakul az utaslétszám alakulása, de óvatos becslések szerint akár még a 150 ezret is meghaladhatja az.

Mint mondta, a kiutazó charterek is nagyon jól teljesítettek, 16 ezer utas választotta ezeket a járatokat, szépen működtek a kisebb gépek is, ezek ezer utast hoztak. A járatok közül kiemelkedik a napi rendszerességgel közlekedő Debrecen-London Wizz Air-járat, mely már ebben az évben 83 ezer utast vonzott. Herdon István kiemelte, több olyan nap van, amikor egymás után érkeznek a gépek a debreceni légikikötőbe, s szerinte akár éjjel-nappal jöhetnének a járatok, a repülőtéren készen állnak azok fogadására.

A napokban egy orosz gép is érkezett, ezért a járatért 2012 óta dolgoztak, most kísérleti fázisban van, de sokat remélnek tőle.

A teljes cikk itt olvasható