Bosszú Debrecenben: megrongálta üzlettársa árukészletét a kínai férfi – ez lesz a büntetése

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy korábbi konfliktus miatt a szomszédos üzlet árukészletére maró hatású vegyszert locsolt.

A vádlott és a sértett is egy-egy kisboltot üzemeltet egy debreceni nagyáruház külső üzletsorán, amelyek egymás mellett vannak.

A kínai férfi és a sértett bolttulajdonos között a korábbiakban nézeteltérés támadt, ezért bosszúból a vádlott 2018. június 3-án 18 óra és 2018. június 4-én reggel 10 óra közötti, közelebbről meg nem határozható időpontban bement a nagyáruházba és a szomszédos játék- és ajándékbolt árukészletére a lezárt rácson keresztül ismeretlen maró hatású vegyszert locsolt.

A vádlott ugyanilyen módon 2018. július 22-én 15 óra körüli időben a bezárt ajándékbolt rácsán keresztül több, a közelbe kitett árut is megrongált.

A vegyszer oly mértékben károsította a termékeket, hogy azok eladhatatlanná váltak, ezáltal a vádlott több mint 58.000 Ft kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el, annak adjon helyt.