Aktív gyermekkor egyszerű kiegészítőkkel

Ország

A bababirodalom berendezése nagyon izgalmas feladat az újdonsült szülők számára. Azonban nem csak a picik, hanem a nagyobb gyerekek is megérdemlik a csodás gyerekszobát. Olyan helyiséget rendezzünk be számukra, amelyben szívesen játszanak. Árasszon nyugalmat a gyerekszoba, hogy a kicsik kipihenhessék itt magukat.

A bababoltokban számos olyan kiegészítőt vásárolhatunk szemünk fényének, amely egyedivé teszi a kuckót. Adjunk teret a szabad játéknak, így észrevétlenül fejlődhetnek a kicsik.

Aktív időtöltés a lakásban is

A mozgás a gyerekek testi és lelki szempontjából is az egyik legfontosabb tényező. Nem mindig van lehetőségünk kimenni a szabadba vagy ellátogatni egy játszóházba. Hozzuk hát el az otthonunkba a játszóteret, így az csak a miénk lehet!

S hogy miért annyira fontos az aktív időtöltés? A gyerekek testének egészséges növekedéséhez megfelelő mennyiségű oxigénre van szükségük. Rohangálás, kúszás, mászás közben nő kicsik vér- és oxigénellátása. Arról nem beszélve, hogy az egyre gyakoribb gyermekkori elhízást is megelőzhetjük.

Létrára fel!

Nem csupán a megfelelő mennyiségű véroxigént biztosítja egy kiadós csúszdázás vagy mászókázás a csemeték számára. Amikor a kezeiket és a lábaikat a gyerekek felváltva használják, tulajdonképpen az idegrendszerüket fejlesztik.

A két agyfélteke közötti idegi kapcsolatokat a váltott mozgások építik ki és erősítik meg. Egy bordásfal rögzítése a gyerekszobába vagy egy beltéri csúszda igazán jó ötlet. A gyerekek ugyanis önfeledt mozgás közben fejlődnek, aminek nagy hasznát látják majd az iskolában. Az éretlen idegrendszer ugyanis tanulási és viselkedési problémákhoz vezethet.

Adjunk teret a fantáziának!

A fogócskázás, a csúszdázás, a homokozás mellett a szerepjátékok is nagy jelentőséggel bírnak a személyiségfejlődés során. A gyerekek a saját fantáziavilágukban dolgozzák fel a felnőttek által látott viselkedési formákat. Ez sokkal jobb móka, ha megfelelő terepet kapnak hozzá a kicsik.

A bunkerek félhomálya, misztikuma közelebb hozza a gyerekekhez a szerepjátékok világát. Azonban ha nem szeretnénk a bunkerépítés maitt felforgatni az egész lakást, választhatunk egyszerűbb módszert is. A Babaágynemű bolt webáruház indián sátra csodás kiegészítője a gyerekszobának, és bunkerként is első osztályú.

A finommotorika játékos fejlesztése

Nem csupán a nagymozgások rendszeres gyakorlása fontos a csemeték megfelelő fejlődése szempontjából. A kezeik, ujjacskáik koruknak megfelelő használata is meghatározó szempont. Sőt, ezt össze kell kombinálniuk a szemük használatával is, ez pedig nem mindig könnyű.

Az építőjátékok, a kisautók tologatása, a rajzolás, a gyurmázás és még számtalan tevékenység segíti elő a szem-kéz koordinációt. Tegyük hát lehetővé, hogy a gyerekek minél többet játszanak effajta eszközökkel. Sokkal elmélyültebben tevékenykedhetnek ily módon, mint a televízió vagy tablet előtt.