Az ablakon át tört be a lakásba

Rendőrség
A gyanú szerint a 41 éves férfi az ablakon át jutott be Esztáron egy családi házba, ahonnan több értéktárgyat is eltulajdonított. A pocsaji rendőrök R. Zoltánt elfogták.

Egy 77 éves debreceni néni 2015. január 10-én 11 óra 49 perckor telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, mert egy ismeretlen személy betörte Esztáron a lakatlan családi háza ablakát és az épületből elvitt egy mosógépet, egy kályhát, több edényt, valamint más értéktárgyakat.

A Pocsaji Rendőrőrs munkatársai a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen tettes azonosításának és felkutatásának érdekében, mely eredményre vezetett.

A beszerzett bizonyítékok a rendőröket 2015. január 13-án elvezették R. Zoltán álmosdi lakoshoz, akinek esztári tartózkodási helyén házkutatást tartottak, ahol a bűncselekményből származó tárgyak jelentős részét megtalálták és lefoglalták.

A rendőrök a 41 éves férfit elfogták és előállították a Pocsaji Rendőrőrsre. R. Zoltán a gyanúsítotti és a helyszíni kihallgatása alkalmával a nyomozóknak részletes beismerő vallomást tett.

A terhelttel szemben a Derecskei Rendőrs lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Erdei Ferenc r. alezredes, a Pocsaji Rendőrőrs parancsnoka a sértett képviselőjének visszaadta a lefoglalt tárgyakat.