Úgy érezte a hajdúnánási férfi, hogy nem ivott annyit, hogy ne tudjon vezetni

Rendőrség

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. június 21-én hajnalban arról, hogy egy nagy csattanásra riadt fel álmából, és amikor kinézett az ablakon azt látta, hogy a parkoló autójának nekiütközött egy másik gépkocsi. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és igazoltatták az Opel sofőrjét, majd alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások elvették a helyi férfi jogosítványát, majd előállították a rendőrőrsre.

Gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy ivott alkoholt mielőtt a volánhoz ült, azonban hozzátette, nem érezte magát annyira részegnek, hogy ne tudjon hazavezetni. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a férfival szemben. A rendőrök az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszesital-fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.