Gyalogost gázolt el a figyelmetlen sofőr Hajdúszoboszlón

Rendőrség

A Debreceni Járási Ügyészség minősített közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a zebrán ütötte el a sértettet.

A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus 14-én, délelőtt személygépkocsival közlekedett Hajdúszoboszló városközpontjában, a kétszer két sávos út külső forgalmi sávjában. A férfi járművében két utast is szállított.

A férfi egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezve nem vette észre, hogy mellette a belső forgalmi sávban egy személygépkocsi megállt azért, hogy a gyalogos áthaladását lehetővé tegye. A vádlott a zebra előtt nem állt meg, ezért elütötte a szabályosan, kerékpárját toló sértettet.

A baleset következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság visszamaradásával gyógyultak.

A figyelmetlen férfi KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és keletkeztek a sértett sérülései.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság azt is megállapította, hogy a vádlott ittas volt, ami azonban nem játszott közre a baleset bekövetkezésében.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől