Kondás: “Hősiesen küzdött a csapat”

Uncategorized

Még sokáig beszédtéma lesz Debrecenben a BATE Boriszov elleni peches kiesés. Ráadásul a fehérorosz csapat másodszor ejti ki úgy a Lokit, hogy a debreceni alakulat már a markában érezte a továbbjutást. Meccs utáni nyilatkozatok Kondás Elemértől és Alekszandr Jermakovicstól.

– Jól kezdtünk a mérkőzést, szervezetten játszottunk, az ellenfél nem tudott helyzetet kialakítani – fogalmazott Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője. – A vezetést is megszereztünk, a 11-es előtt a kapus utolsó emberként szabálytalankodott, emiatt a kiállítást hiányoltam, de csak sárga lett belőle. Miután Sidibe értékesítette a büntetőt, nyugodtabban játszhattunk egészen Selim Bouadla kiállításáig. Mindenképpen fordulópont volt, a játékos a szabálytalanság előtt nem gondolkodott, hogy már rendelkezik egy sárga lappal. Nem érheti kritika a játékosokat, mert végig hősiesen küzdöttek. A hazaiak emberelőnyben játszottak, de az is erőt adott nekik, hogy a játékvezető hatperces hosszabbítást jelzett. Két percre voltunk a továbbjutástól, nagyon nehéz így. 

Alekszandr Jermakovics, a BATE vezetőedzője a játékosait, a szurkolókat és saját magát dicsérte. Szerinte Bouadla nélkül is kiharcolták volna a továbbjutást (azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ehhez képest hat perc hosszabbításra volt szükségük a továbbjutás kiharcolásához, holott több mint egy félidőt emberelőnyben játszhattak). 

– Az egész csapatot hatalmas dicséret illeti. Amikor a Debrecen belőtte a büntetőt, egész egyszerűen sokkot kaptam. Szerintem nem volt jogos a tizenegyes. A játékosok azonban bizonyították, hogy a végsőkig küzdenek. Fenomenális támogatást kaptunk a szurkolóktól, nekik szeretnék külön köszönetet mondani. Zseniális taktikának bizonyult, hogy három védővel álltunk fel, mert így a DVSC nem tudott kontrázni. Bouadla kiállítása nélkül is kiharcoltuk volna a továbbjutást. Örülünk a sikernek, de nyilvánvaló, hogy van miben javulnunk a folytatásban – olvasható az nb1.hu-n Alekszandr Jermakovics értékelése.