Önélező olló, hogy innentől manikűr-ollóid mindig penge-élesek lehessenek!

Wellness

A Solingenből származó önélező ollók olyan csúcsminőséget képviselnek a finomacéláruk piacán, amely a gyártó német manufaktúrát világszerte ismertté és elismertté tette. De mit tudnak ezek az eszközök, hogy azok, akik kipróbálják, csak dicsérni tudják?

Miről híres Solingen?

Solingen Észak-Rajna-Vesztfáliában, egy német tartományban található kisváros. Az egykoron finomacélárukat gyártó kisipar székhelyeként működő városból, mára már a nagyüzemi finomacélgyártás központjává vált. A középkori fegyverkovács-művészetből fokozatosan kifejlődött a vágóeszköz gyártás, ami a XIX. században a kés- és az ollógyártás fellegvárává tette. Kések és ollók mellett pengéket és orvosi műszereket is gyártottak.

Mi történik, ha nem elég éles a körömolló vagy bőrolló?

Ahogy a séf vagy a szakács kezében balesetveszélyt jelenthet az életlen kés, úgy a manikűrt végző kezében a körömolló vagy bőrvágó olló életlensége is gondokat okozhat. Kizárólag csak a kellően éles vágóél biztosítja a körmök vagy a bőr biztonságos, tiszta vágását. Az életlen éllel történő vágáshoz lényegesen nagyobb erőt kell kifejteni, ami a vágás irányát kedvezőtlenül befolyásolhatja, és elég egy pillanat ahhoz, hogy a köröm a körömágyba szakadjon, vagy a köröm melletti bőr megsérüljön.

Miért jelent ez gondot? Mert a hámsérülés következtében a kórokozók “nyitott kaput” találnak maguknak, és a körömredő alatti szövetek gyulladását idézhetik elő. Ez jellegzetes tünetekkel jár: duzzanat, pirosság, nyomásérzékenység, heves fájdalom, a körömágy elszíneződése, esetenként tályog kialakulása utal a gyulladásra, ami a napi tevékenységek elvégzésében is akadályozhat. 

Ha az életlen körömvágó eszközök használata miatt sérülést szenvedtél, és már kialakult a gyulladás, csak két lehetőséged maradt: egyrészt meg kell szüntetni a panaszokat (helyi fertőtlenítők, baktériumölő készítményekkel), másrészt ideje lesz beszerezned az Extrametál.hu-tól egy csúcsminőségű önélező körömollót vagy bőrollót, amivel az ilyen jellegű balesetek elkerülhetővé válnak.

Mit tud a Solingenből származó önélező körömolló?

Ahogy a nevében is benne van: önélez – azaz rendeltetésszerű használat mellett az élességét évekig megőrzi. Mit jelent a rendeltetésszerű használat? Azt, hogy a körömollót és a kombiollót kifejezetten a kézköröm vágására, a bőrollót pedig a körömágy bőrének a vágására használod.

Sokakban merülhet fel a kérdés, hogy mi a titka annak, hogy egy olló saját magát megélezi? Itt a két vágóél különbözősége a magyarázat. Az egyik vágóél speciális titán-nitriddel van bevonva, és 75-80 HRC keménységgel rendelkezik, ami vágás közben érintkezik a másik normál keménységű vágóéllel, egyúttal élesítve azt.

A gondos, precíz megmunkálású, minőségi alapanyagok tökéletes működést garantálnak, amit a laboratóriumban végzett tesztek is bizonyítanak (103 ezer vágás után is a vágóélek élessége 90%-os maradt). 

Az önélező ollók a használat során kopnak, az önélezési funkciójuk nem örökérvényű, de Ilyenkor sem kell kétségbe esned, az Extrametál szaküzletekben leadhatod professzionális élezésre az eszközeidet és az erre specializálódott szakműhelyükben ezt a szolgáltatást garanciával és kiváló minőségben végzik, hogy úgy kaphassad vissza a leadott terméket, mintha az új lenne!