Lopott traktorral ment szeszes italt venni az ittas nyíracsádi férfi

Helyi hírek Ország

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a munkáltatója engedélye nélkül vitte el a tanyán lévő traktort azért, hogy Berettyóújfaluban szeszes italt vásároljon.

A vádlott 2018. májusától dolgozott a sértett alkalmazásában juhászként Berettyóújfalu közelében egy tanyán. A sértett a tanyán tartotta az ottani munkavégzéshez szükséges traktort, ott rendelkezésre állt annak az indítókulcsa is, azonban a vádlott azt nem vezethette, mivel vezetői engedélye sem volt.

2018. május 27-én a nap folyamán a vádlott nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd 13 óra 30 perc körüli időben a sértett távollétében elvette a traktor indítókulcsát és a járművel a tanyáról Berettyóújfaluba ment, hogy az egyik áruházban sört vegyen magának.

Az áruház parkolójában a vádlott rendőri igazoltatására került sor, melynek keretében megállapították, hogy a férfi erősen ittas állapotban volt.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és járművezetés önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.